Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için
Wiki Article
Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha şiddetli başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde değirmek olduğu bâtınin, mümkün olan en kısaca sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem allıkınmaktadır.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve teamülaretler kullanılır.
Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın çabucak de kolaydır fakat henüz öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda bapnın elbette açıldığını görünmek gerekir.
Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Yangınlar bazen o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği üstelik eritebilmektedir. Essah takılmış bir yangın kapısı binanın derunindeki bina sakinlerinin dışarı tahliyesini sınırlı müddet emniyetli hale getirir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.
Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Eğer bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış bapsı yerine çatı yan aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa dâhilbinası ve Yangın Kapısı kullanılan sac lafınlığı standarttan elan rebabi kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı daha buna ilişkilı olarak henüz ehven olmaktadır.
Kapılarımızda aksesuar olarak standart ürkü pas, duman sızdırmaz fitil ve yaylı menteşe kullanılmakta olup müşterilerimizin ısmarlamaine gereğince kilitli düzen, ve maksut nitelik uygulanmaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği gereği tekmil yapılarda en az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunludur. Hatta konstrüksiyonlarda bulunacak nefer skorsına sargılı olarak yangın merdiveni çıkış adetsı da peşış gösterecektir.
Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere olabilir.
Yangın Kapısı https://redfiredoor.com